Gyakran ismételt kérdések

Amennyiben nem találtad meg a kérdésedre a választ, vedd fel velünk a kapcsolatot!

RENDELÉSSEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

Hogyan tudok fizetni?

A webshopban fizetni banki átutalással, bankkártyával (Barion) vagy pedig utánvétes fizetéssel tudsz. További információk a szállítási és fizetési információk oldalon.

Milyen szállítási módok közül választhatok?

Jelenleg Foxpost csomagautomába történő szállítás, illetve házhoz szállítás között választhatsz. A házhoz szállítást a Foxpost alvállalkozója, az Express One futárszolgálat végzi.
Aktuális szállítási árainkról a szállítási és fizetési információk oldalon tájékozódhatsz.

Meg tudom nézni/szagolni valahol személyesen a gyertyákat?

Igen, viszonteladónknál, a Zelenák Sütiháznál általában a legtöbb gyertyánkból van készleten, személyesen megnézhetőek, megszagolhatóak. 🙂 További információ, cím, nyitvatartás ezen a linken.

Van lehetőség személyes átvételre?

Az oldalon leadott rendelésedet személyesen is átveheted viszonteladónknál, a Zelenák Sütiháznál.

Cím, nyitvatartás és egyéb infók megtalálhatóak ezen az oldalon.

Kérlek vedd figyelembe, hogy ha ezt az átvételi módot válaszod, az átszállítás miatt a szokásosnál néhány nappal később tudod csak átvenni a csomagod. Mit jelent ez pontosan? A megrendelések számától függően a feldolgozási időnk átlagosan 3-6 munkanap. Ehhez hozzáadódik +1 munkanap, mire átszállítjuk a csomagodat az átvevőpontra. Tehát leghamarabb 4, legkésőbb 7 munkanapon belül tudod azt átvenni.

Minden esetben értesítünk emailben, amint indulhatsz a csomagodért.

Van lehetőség külföldi szállításra?

Jelenleg nem szállítunk külföldre.

Kifizettem a rendelésemet, de nem kaptam számlát. Mi a teendő?

A számlát minden esetben elektronikusan küldjük vevőinknek. A számlát nem a fizetés megvalósulásakor, hanem a rendelés teljesítésekor állítja ki az automata rendszer. A teljesítésről tájékoztató emaillel egyidőben, ám külön emailben küldi ki az adott email címre a Billingo rendszere. A számlával a további teendőd nincsen.

Banki átutalással fizettem, de nem kaptam visszaigazolást. Mi a teendő?

Az átutalásokat minden esetben kézzel dolgozzuk fel, vagyis eltelhet egy kis idő, míg megérkezik hozzád a visszaigazolás.

Kaptam egy emailt, miszerint a rendelésem teljesítve lett, azonban nem kaptam meg a csomagot. Mi a teendő?

A teljesítésről szóló email azt jelenti, hogy részünkről teljesítve lett a rendelés. Vagyis átadtuk a csomagodat a futárszolgálatnak, és a továbbiakról ők értesítenek majd. A teljesítésről szóló emailt NEM azt jelenti, hogy a csomagodnak már meg kellett volna érkeznie hozzád.

Mennyi idő alatt kaphatom kézhez a rendelésemet?

Az aktuális feldolgozási időnket az oldalon a legfelső sávban, valamint a termékek oldalain is megtalálod. A feldolgozási idő azt az időt jelenti, ami alatt mi elkészítjük a csomagodat és átadjuk a futárszolgálatnak. Innentől kezdve Foxpost automata esetén átlagosan 1-3 nap, házhoz szállítás eseten 2-4 munkanap az átlagos kiszállítás. Csúcsidőszakban ez növekedhet, erről mindig tájékozódj a futárszolgálatnál, ha sürgős a rendelésed.

Sürgősen szükségem lenne a rendelésemre. Mit lehet tenni?

Ha valami miatt nagyon sürgős a rendelésed, kérjük a leadás előtt írj nekünk egy emailt, hogy megbeszéljük milyen határidővel lenne szükséged a csomagra. Az éppen aktuális rendelésmennyiségünktől függően mindig megpróbáljuk előrébb venni a sorban a sürgős csomagokat.

Van lehetőség a mystery box mellett más termékeket is egyszerre megvásárolni?

Igen, van rá lehetőség, de ebben az esetben kérjük vedd figyelembe, hogy a többi megvásárolt terméket a csak a mystery boxszal egy csomagban küldjük majd.

TERMÉKEKKEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

Miért jó a szójaviasz?

Tudtad, hogy a hagyományos paraffin gyertyák rendkívül mérgezőek? Égés közben több mint tízféle toxikus anyag szabadul fel, miközben a felhasználója gyanútlanul élvezi a kellemes illatot. Gyakorlatilag mintha finomított kőolajat gyújtanál meg az otthonodban. Egészségkárosító hatása hosszú ideje ismert, azonban alacsony ára miatt még mindig sokan döntenek a paraffin mellett.

Ezzel szemben a szójaviasz gyertya…
🌱 kevesebb korommal és füsttel ég, akár 50%-kal hosszabb ideig mint a hagyományos paraffin gyertyák
🌱 alkalmas vegán otthonokba
🌱 nem tartalmaz mesterséges anyagot
🌱 egészséges és garantáltan GMO mentes!
🌱 az igazi környezetbarát választás.

A Világok lángja könyves gyertyák készítésekor kizárólag prémium minőségű szójaviaszt használunk.

Mit érdemes tudni a fakanócról?

Nagyon hangulatos tud lenni egy fakanócos gyertya, azonban van néhány dolog, amit érdemes észben tartani.
A fakanócot kicsit nehezebb meggyújtani, mint a pamutot. Gondolj csak a tábortűzre, annak is kell egy kis idő, mire belobban a tűz. Meggyújtáskor tartsd a lángot a kanóchoz legalább 10 mp hosszan. Érdemes egy kicsit megolvasztani a kanóc tövében a viaszt az öngyújtóval, hogy a fa tudjon miből “táplálkozni”.
A fakanócot minden égetés után érdemes visszavágni/visszatörni a szép és egészséges égés érdekében. Ha a visszavágást elmulasztod, a láng túl nagy lehet, ami balesetveszélyes.

Érdekes fehér kristályszerű képződmény jelent meg a gyertyámon. Mi lehet ez?

A fehér, kristályszerű képződmény, amit néha a szójaviasz gyertyák oldalán és tetején láthattok, a “frosting”-nak nevezett jelenség.
A frosting egy teljesen természetes dolog, amely a 100%-os tisztaságú szójaviasz kémiai szerkezetéből adódik. Elsősorban a hőingadozás miatt alakul ki, így fordulhat elő, hogy pl. meggyújtotok egy tökéletesen kinéző szójaviasz gyertyát, megolvad a viasz a konténer széléig, elfújjátok, majd mikor újraköt a viasz, kis fehér kristályok jelennek meg rajta. Ettől nem kell megijedni, egyáltalán nem jelenti azt, hogy megromlott volna a gyertya, vagy hasonló! A frosting a gyertyák teljesítményét (égés, illat) egyáltalán nem befolyásolja, csupán egy esztétikai dolog! Innen tudhatjátok, hogy tényleg 100%-ig természetes, vegyszermentes terméket tartotok a kezetekben. 🙂

Kiiktatni ezt a jelenséget úgy lehetne, ha különböző adalékanyagokat kevernénk a viaszba, de ezt semmiképpen sem szeretnénk, hiszen a természetesség mellett tettük le a voksunkat. Készítőként igyekszünk apró trükkökkel a minimumra szorítani a frostingot, ami nem egyszerű feladat, és alkalmanként sok fejfájást okoz. Teljesen megszüntetni viszont természetes úton nem lehet.

Hogyan lehet eltávolítani a maradék szójaviaszt az üvegből, ha már elhasználtuk a gyertyát? Ki lehet-e szépen szedni textilből, ha rácsöppen?

A szójaviasznak van egy nagyon előnyös tulajdonsága, mégpedig hogy a paraffinhoz képest sokkal könnyebben kezelhető. Meleg, szappanos vízzel szinte minden felületről lemosható, az üveg könnyen kimosható, a ruhán nem hagy foltot.

Mire kell figyelnem a gyertyám égetése közben?

Égetés közben nagyon fontos, hogy betartsd az alapvető baleset- és tűzvédelmi előírásokat. Ezeket megtalálod a gyertyák kupakjának belsejében lévő matricán, illetve bővebben a felhasználói tájékoztatónkban is olvashatsz róla.

Hogyan érdemes égetni a szójaviasz gyertyát?

Az első égetés mindig legalább addig tartson, amíg a megolvadt viaszmedence széle el nem éri az üveg oldalát. Ha ennél hamarabb elfújod, a következő égetésnél már problémák léphetnek fel, hiszen a szójaviasz “emlékezik”, azaz nehezebben fog a széléig megolvadni, és kialakulhat az ún. “tunneling” nevű jelenség, amikor a gyertya közepe beég, és az üveg szélén ottmarad az értékes illatos viasz.

Az újabb használat előtt mindig vágd egy kicsit vissza a kanócot. Különösen fontos ez a fakanócok esetében, hiszen ha nem teszed meg, a láng túl nagy lehet, ami balesetveszélyes, és megrepesztheti az üveget. A fakanócot kb. 50 mm magasra, a pamutkanócot pedig kb. 1 cm magasra érdemes vágni.

Az égési idő ne tartson tovább 3 óránál. Ha már a konténer legaljáig megolvadt a viasz, érdemes elfújni a gyertyát, mert a nagy hőhatásra a kanóctalpat rögzítő ragasztó elengedhet, így könnyen balesetet okozhat! Fokozottan figyeljünk a fakanócos gyertyákra!