Jelenlegi feldolgozási idő: 8-10 munkanap

Felhasználói tájékoztató

⚠ VIGYÁZAT! ⚠

ne-hagyd-orizetlenulSOHA ne hagyd őrizetlenul az égő gyertyát! Mindig olyan helyre helyezd, ahol folyamatosan szemmel tudod tartani!
tartsd-tavol-gyermekektol-allatoktolTartsd az égő gyertyát távol gyermekektől és háziállatoktól! A gyertya egyik összetevője sem alkalmas emberi vagy állati fogyasztásra.
na-hagyd-eldolniMindig vízszintes felületre helyezd az égő gyertyát!
tartsd-hoforrastol-tavolNe gyújtsd meg a gyertyát hőforrás közelében vagy gyúlékony, illetve könnyedén lángra kapó dolgok mellett/alatt! (függöny alatt, könyvespolcon, stb.)
hasznalj-gyertyatartotAz égő gyertyát helyezd egy hőálló alátétre, ne pedig közvetlenül a bútorra, mert a felforrósodott üveg kárt tehet a bútorban!
ne-mozgasd-az-ego-gyertyatAz égés során az üveg nagyon felforrósodhat, szabad kézzel való megfogása égési sérülésekhez vezethet! Az meggyújtott gyertyát ne mozgasd, mert az üveg oldalára így egyenetlenül tapadhat vissza a viasz.
ne-oltsd-folyadekkalEloltáshoz fújd el a gyertyát vagy használj gyertyaoltót, SOHA ne oltsd el folyadékkal!
ne-hagyd-teljesen-leegniHa bármi rendelleneset észlelsz (furán áll a kanóc, nagyon táncol a láng, stb.) azonnal fújd el a gyertyát! Ha a gyertya végén jársz, fokozottan figyelj rá, ugyanis ilyenkor már nem csak az üveg oldala, de az alja is intenzíven kapja a hőt! Ha túlhevül az üveg alja, előfordulhat, hogy a kanóctalp rögzítése meglazul és esetleg félrecsúszik a kanóc az üveg oldalához. Ha ezt nem veszed észre időben, az egyenlőtlen hőelosztás miatt az üveg megpattanhat! Lehetőleg ne hagyd teljesen a talpáig égni a gyertyát, kb. 1cm viaszt hagyj az üveg alján.
vagd-a-kanocotMinden újabb meggyújtás előtt vágd vissza a sima kanócot kb. 1cm, a fakanócot kb. 3mm hosszúra. Ezzel biztosíthatod, hogy a gyertya nem ég túl nagy lánggal, és a kanóc sem fordul bele a viaszba.

A 200 ml-es gyertyát 3 óránál tovább, a 100 ml-es gyertyát pedig 2 óránál tovább NE égesd egyhuzamban! Ha viasz túl mélyen felolvad, esetleg belefordulhat a kanóc, illetve a túl hosszú égetéstől túlhevülhet és megpattanhat az üveg! Természetesen edzett, hőálló üvegekben vannak a gyertyák, de bármelyik üvegen lehetnek szabad szemmel nem látható mikrosérülések, amik ezt lehetővé teszik. Mindig jobb az elővigyázatosság!

⚠ A biztonsági előírások be nem tartása miatt keletkező sérülésekért és káresetekért a Világok Lángja semmilyen felelősséget nem vállal!